School moppen

School is soms best serieus en bedoelt om dingen te leren, maar gelukkig kun je af en toe ook hartelijk lachen over school. Hier vind je leuke kindermoppen over school en leren.

 


Jantje komt voor het eerst op zijn nieuwe school.
Vraagt de juf:
"Ken je het alfabet al Jantje?"
Zegt Jantje:
"Ja juf"
Vraagt de juf:
"Welke letters komen er na de A?"
Zegt Jantje:
"Alle letters juf


De meester vraagt aan de leerlingen een zin te bedenken waar het woord ventilator in voorkomt. Wim: "Als het warm is in de klas, zet de meester de ventilator aan." "Goed zo, Wim. Nog iemand een voorbeeld?", vraagt meester. Jantje denkt lang na en zegt dan: "Als je vroeg in de bioscoop bent, krijg je een betere plaats dan de vent die later komt!"

Elsje ging voor het eerst naar groep drie op de lagere school. Daar leer je lezen en schrijven. Het echte werk dus. Na de eerste dag op school komt papa ook thuis van het werk en vraagt aan Elsje wat ze al geleerd heeft. "Nou," zegt Elsje, "ik heb al leren schrijven". "En wat heb je dan geschreven?", vraagt papa. "Dat weet ik nog niet, want ik leer morgen pas lezen".

Vraagt de juf: "Jantje, heeft je vader je nu alweer geholpen met je huiswerk?" Zegt Jantje: "Nee hoor Juf, deze keer heeft hij het helemaal alleen gemaakt!"

Onderwijzer tot klas:
'Iemand heeft gisteren appels uit mijn tuin gestolen.
Ik zeg jullie alleen: God ziet alles.'
Jantje:'ja maar hij klikt niet.'De meester geeft les over het menselijk lichaam. Hij vertelt: "Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd. Waarom niet naar mijn voeten, terwijl die toch altijd beneden zijn?" Jantje weet het: "Uw voeten zijn niet hol, meester."


De onderwijzer probeert de kinderen het begrip "wonder" uit te leggen. "Stel je voor, Jantje, dat iemand van een hoge toren valt en helemaal niets gebroken heeft", zegt hij, "Hoe noem je zoiets?". "Toeval", antwoordt Jantje. "Je begrijpt me verkeerd", zegt de onderwijzer, "Stel je voor dat die man nog eens van die toren valt en weer niet gewond is. Wat is dat dan?". "Puur geluk", antwoordt Jantje. De onderwijzer krijgt het al een beetje op zijn heupen: "Nee, dat bedoel ik niet. Stel je voor dat hij een derde keer van die toren valt en er weer zonder kleerscheuren vanaf komt. Wat is dat?". "Gewoonte!".


Jantje staat op school in de toiletten naast zijn meester. Ze plassen allebei, en Jantje wil daarna meteen weglopen. Zijn meester roept hem terug en vraagt: "Hebben je ouders je niet geleerd om na het plassen je handen te wassen?" Jantje antwoordt: "Nee, zij hebben het slimmer aangepakt: ze hebben me meteen geleerd om niet over mijn handen te plassen."


Jantje moest huiswerk maken in het weekend maar heeft het niet gedaan. Meester is boos en buldert: "Jan, waarom heb jij je huiswerk niet gemaakt?!" "Sorry meester, maar ik moest naar twee bruiloften", zegt Jantje. De meester vraagt: "Dat is toevallig, zeg! Wie gingen er dan allemaal trouwen?" Jantje antwoordt: "Mijn tante en mijn oom, meester!"


De juffrouw van Jantje geeft uitleg over verleden tijd en tegenwoordige tijd. "Als ik zeg dat ik mooi was, dan is het verleden tijd. Jantje, wat is het dan als ik zeg dat ik mooi ben?" Jantje: "Een regelrechte leugen, juf!"